Maldivi

Maldivi kjer je mivka bela kot nasmeh lokalnih prebivalcev, globoko modro morje polno podvodnega življena, turkizni grebeni so raj za potapljače, izbor počitnic za družine in poročna potovanja. Maldivi ležijo v vrstah dveh atolov v Indijskem oceanu. Sestavljajo jih 1.190 otočkov, ki jih objemajo koralni grebeni, ki ščitijo otoke pred vetrom in valovi. Lokalni prebivalci pa poseljujejo kar 200 otokov na Maldivih. Navdušila vas bo mešana kultura iz Azijskega, Afriškega in Arabskega dela, kjer je vsako kulturo obutiti po različnih otokih.

Maldivi

Kdaj odpotovati na Maldive?

Najboljši čas za potovanje  na Maldive je od decembra do aprila, v času sušnega obdobja.
Od marca do maja je najbolj vroče obdobje. Od sredine decembra do začetka januarja pa je najvišja sezona potovanja in tudi cene poletov in hotelov so najvišje.

Maldivi imajo tropsko podnebje, kar pomeni vroče, vlažno in suho obdobje. Monsunsko obdobje je v mesecih julij in avgust in od maja do novembra, kar prinaša malo več dežja in vetra. Aprila je prehodno obdobje čiste vode in vročine.

Temperature

Na Maldivih so v povprečju temperature gibljejo med 27 °C in 30 °C. Najvišje temperature so v mesecih marec, april in maj.

Zanimivosti Maldivov

1. Raj za potapljanje

Maldivi so znani po koralnih grebenih in neverjetnem podmorskem življenju. Za začetnike ali ljubitelje potapljanja bodo nepozabno doživetje. Nekaj predelov, ki jih ne smete izpustiti.

HP greben na severnem delu Male atola. Drugi predel je Banana greben tudi na severnem delu Male atola. Poleg številnih barvnih rib boste imeli priložnost videti Moray jeguljo in redko Banner ribo.
Manta Point je predel kjer so največje vrste rib Manta rays in uživajte v zanimivi potapljaški izkušnji.

2. Utheemu Ganduvaru

Obiščite zgodovinsko mesto kjer je živel Sultan Mohamed Thankurufaan, ki je naseljeno mesto na severnem delu Maldivov. Mohamed je junak Maldivov in ga na Maldivih zelo spoštujejo saj je narod rešil pred portugalskimi osvajalci.

3. Glavni otok Male

Na otok Male boste prileteli in nadaljevali pot do vašega izbranega otočka z vondim letalom ali čolnom. Oglejte si majhen otok, natrpan z motornimi kolesi, ki jih vozijo lokalni prebivalci, na katerem so vsa glavna poslopja in podjetja, bari, restavracija in tržnica. Otok Male je ekonomsko središče, kjer bsote dobili pravi občutek Maldivov.

4. Najstarejša mošeja Maldivov

Hukuru Miskiiy je najstarejša mošeja Maldivov iz leta 1656. Narejena je iz koralnega kamna, v mošeji pa je tabla, ki dokazuje začetek islama na Maldivih. Če boste želeli vstopiti v mošejo in si jo ogledati, boste morali dobiti dovoljenje od ministrstva. Če pa boste spoštljivo in lepo oblečeni pa vas morda spustijo notri že na licu mesta.

5. Izlet po otokih Maldivov

Zakaj ne bi vsak dan spali na drugem rajskem otočku, uživali v ponudbi resorta lokalne hrane in prijaznih ljudi ali pa le poležavali na sanjskih belih plažah in raziskovali podmorsko življenje.
Ob pristanku na Male obiščite eno izmed lokalnih agencij in si rezervirajte potovanje po otočkih po želji.

6. Nacionalni muzej

Čist nov nacionalni muzej je darilo Kitajske, kjer boste lahko izvedeli vso zgodvine teh zanimih otočkov Maldivov.

7. Ribolov

Ribiški izlet v jutranjih urah z lokalnimi prebivalci bo nepozabna izkušnja. Svoj ulov pa boste lahko spekli na žaru in ga pojedli za večerjo.

8. Izleti s čolnom

Maldivi so sestavljeni iz otočkov na katerih so resorti. Za tiste, ki bi radi videli še kaj več pa izkoristite ponudbo resorta in se s čolnom odpravite na izlet do bližnjih otokov. Ne pozabite na opremo za snorkljanje.

9. Raj za ljubitelje razvajanja

Vsak resort na Maldivih ima svoj spa kotiček, ki je dih jemajoč. Masaže, tertmaji za sproščanje, lepo kožo, dobro počutje v sproščujočih vonjih eteričnih olj.

10. Villigili

Po napornem letu in pristanku na živahnem Male otoku kupite vozovnico za trajekt do Villigili otočka, ki je bližnji otok za relaksacijo. Pridružite se lokalnim prebivalcem na plaži in si privoščite piknik pod palmami.

 

Dobro je vedeti

Za obisk Maldivov ni potrebna viza ali cepjenja. Destinacija je krasen izbor za družine in pare. Popularna je za izbor poročnega potovanje. Za zdravstvo je v resortu dobro poskrbljeno. Vseeno priporočamo turistično zavarovanje pred potovanjem.

Morda vas bodo na Maldivih popikali komarji, zato ne pozabite na zaščito, ki predlagamo, da jo kupite kar na licu mesta, saj so insekti bolj odporni na lokalne izdelke. Izogibajte se soncu in namažite s kremami visokega faktroja.

Denar zamenjajte na letališče v lokalno valuto, ki se imenuje Rufiyah. Možnost plačila s karticami v hotelu. V nekaterih večjih hotelih pa je možno plačevati tudi z euri.
V nekaterih resortih pa možnosti plačila z gotovino ni in na koncu ob odjavi iz hotela račun poravnate s kartico.

Poročni paketi
Preberite zgodbe naših strank
Poročno potovanje Šri Lanka in Maldivi

Pozdravljena Mirela.

Ja, midva sva nazaj. Polna vtisov in lepih spominov. V nekaj dneh nama je bilo omogočeno spoznati Šri Lanko (kulturo, ljudi, hrano) in seveda brezskrbno uživati z možgani na off na Maldivih. Z eno besedo bilo je nepozabno.

Po Šri Lanki sva imela super šoferja, vse pohvale za g. Ranga.

Zelo sva zadovoljna, da sva se odločila za... Več >>

Počitnice na Maldivih

Pozdravljeni.

Bandos otok na Maldivih je za druzine ok. Relativno malo evropske hrane, vse je bolj arabsko-azijsko. resort kot sam se ceni za 4plus zvezdic, realno je 3 zvezdice. Hrana lahkopredstavlJa problem za majhne otroke.
imajo pa pretirano visikecene za vsako stvar ki jo ponujajo.
Cena najcenejsega piva 10 eur s taksamI, liter vode 3 eur. Taxi na sosednji otok (2km, 3 minute)... Več >>

Poroka na Maldivih

Živjo Mirela,
Najine sanje so postale resničnost. In le te sta pomagali uresničiti Mirela in Valentina. Pomagali sta nama pri vseh odločitvah in nama s svojo neverjetno pozitivno energijo svetovali in se veselili z nama. Na vsa vprašanja sta odgovarjali izčrpno in poskrbeli, da so bile najine želje upoštevane. Po potovanju nista pozabili na naju, ampak sta si z veseljem... Več >>