Grčija

Grčija je ena najbolj priljubljenih destinacij za izbor oddiha. Sestavljajo jo kar 3.000 otokov, med katerimi lahko izbirate otoke primerne za potovanje z otroki, otoki najlepših plaž, znani otoki po porokah v Grčiji in poročnih potovanjih ali ljubitelje arhitekture, lokalnih jedi in grške kulture. Grčija leži na južnem delu Evrope, kjer otočki ležijo v Agejskem in Ionskem morju. Glavno mesto Grčije so Atene, ki so tudi največje.

Grčija

Kdaj odpotovati v Grčijo?

Grčijo lahko obiščete celo leto. Odvisno je kaj od potovanja pričakujete. Temperature bodo čez celo leto višje vsaj za 10 ° C kot pri nas. Ljubitelji hrane in arhitekture lahko potujete že v meseceh izven poletne sezone. Izognili se boste gneči in lovili prve tople sončne žarke.
Najlepše pa je seveda potovati od meseca maja in tja do meseca oktobra. Mesec julij in avgust sta najbolj obiskana meseca in tudi najbolj vroča.

Za tiste, ki se želite ogniti visokim temperaturam, priporočamo obisk Grčije meseca junija in septembra. Še posebej priporočljivo je potovanje z otroki v mesecu sepetembru, saj je morje segreto zaradi visokih temperatur prejšnjih mesecev. Cene so nižje in tudi manj gneče je.

Temperature

Najbolj vroče in suho vreme je v mesecih od aprila do septembra. Bolj vlažno obdobje z nižjimi temperaturami in možnostjo dežja pa od oktobra do marca.
Seveda se klima razlikuje od predela Grčije. Na primer v gorah je čisto drugačna klima od tiste na otokih.
Otoki so najbolj priljubljeni za izbor počitnic v Grčiji. Temperature meseca maja segajo že na 20 ° C, v juliju in avgustu pa celo tudi nad 30 ° C. Meseci od maja do septembra so zelo suhi. V juliju in avgustu skoraj ni dneva dežja.
December je najbolj vlažen in ima največ deževnih dni. Prinaša nevihte z močnim vetrom.

Zanimivosti Grčije

Za vas smo našteli 10 najbolj zanimivih stvari, ki jih morate videti ali doživeti v Grčiji

1. Gora Athos
Gora Athos leži na polotoku Chalkidiki  na severnem delu Grčije. Na gori so hiše 1.400 menihov in pravoslavnih samostanov. Imajo zelo stroga pravila in vstop je možen le moškim.
Priporočamo za ljubitelje pohodništva, saj je na vrhu gore razgled dih jemajoč.

2. Mystras
Mesto Mystras se nahaja v bližini starodavne Šparte. Služil je kot glavni del Pelopeneza v 14. in 15. stoletju. Obdan je bil z zidom, gradilo pa se je vse več in več hiš, ki bi del še bolj zaščitile. Ljubitelji zgodovine ogleda ne smete izpustiti.

3. Delphi teater
V starih časih je bil Delphi najbolj pomemben del Grčije. Antično gledališče je bilo zgrajeno na hribu višje od templja Apolo. Ima 35 vrst kjer je lahko sedelo tudi do 500 gledalcev.
Gledališče leži v južnem delu gore Parnassus.

4. Meteora
Eden izmed šestih samostanov, ki so zgrajeni na skalah. Dostop do samostanov je nemogoč. Včasih so uporabljali lestve, po katerih so lahko dostavljali blago in tudi ljudi.


5. Najlepši otoki Grčije
Skoraj vsi so mnenja, da je otok Santorini eden najlepših otokov Grčije. Med njimi štejemo Paxi, ki je eden najdaljših otok Ionskih otokov. Lepi Mykonos je eden otokov, ki ga morate obvezno obiskati.
Sledijo Skyros, Icaria, Tilos, Gavdos in Milos.

6. Najlepše plaže v Grčiji
V Grčiji je sanjskih nepozabnih plaž kar nekaj. Za vas smo izbrali nam najbolj priljubljene.
Elafonisi na Kreti, Mylopotas Beach na Iosu, Red beach  in Perissa beach na Santoriniju, Plaka beach na otoku Naxos,  Logaras beach na otoku Paros, Paradise beach in Ornos beach na Mykonosu.

7.  The Plaka, Atene
Plaka je vasica in jastarejši del znotraj mesta Aten. Skoraj cel predel je zaprt za avtomobile. Vseeno boste morali paziti na mimoidoče motoriste. Včasih je bil ta predel obdan z nočnimi klubi, ki pa so jih v večini vse zaprli, saj je glasna glasba motila lokalne prebivalce. Zdaj boste našli kavarne, restavracije in trgovine.

8. Samaria Gorge nacionalni park
Za ljubitelje pohodništva je nacionalni par Samaria Gorge obvezen postanek med obiskom Grčije. Park se odpre v začetku meseca maja in zapre svoja vrata konec oktobra. Potrebno je plačati vstopnino v višini 5 eur.

9. Zabava v Grčiji
Za ljubitelje nočnega življenja in zabave priporočamo izbor spodnih otokov Grčije.
Mykonos, Ios, Corfu, Rhodes, Kos in Paros.

10. Kaj še?
Aquaworld Aquarium na Kreti, Temple of Hephaestus v Atenah, Heraklion Archaeological Museum v Heraklion...

Dobro je vedeti

Grčija je varna destinacija, za zdravstvo je dobro poskrbljeno. Seveda obvezno narediti polico turističnega zavarovanje pred vašim odhodom na destincijo.

  • Nekaj napotkov pred odhodom v Grčijo.
  • Skopirajte vse osebne dokumente.
  • S seboj je dobro imeti vedno gotovino, saj v večini grških restavracij poslujejo le z gotovino.
  • Pazite na grške voznike, saj niso toliko uvidevni do tujih voznikov.
  • Rezervirajte si nastanitev pred vašim odhodom. 
  • Grčija je znana po psih in mačkah, ki se prosto sprehajajo po ulicah. V večini so prijazni, vseeno priporočamo previdnost in poskušajte se izogibati božanju zaradi prenosljivih bolezni.
  • Pri uporabi toalete v Grčiji boste morali paziti, saj se uporabljenega papirja ne meče v školko, vendar so zraven koši, ki se redno praznijo.
  • Internet je skoraj povsod dostopen. Z doplačilom ali brezplačno le ob pitju kavice v baru.


Grki so zelo družabni in prijazni. Malo počasnejši pri strežbi, kar pa vam bo prišlo na dopustu zelo prav. Uživajte in se sprostite! 

Poročni paketi
Preberite zgodbe naših strank
Poroka v Grčiji, na Lefkasu

Pozdravljena Mirela!

Hvala lepa za cestitke, sedaj sva se koncno malo ustalila. Toliko cestitk, zabav in presenecenj, ki so naju cakala doma huh priznam bil je naporen teden. Potem pa se vse to skombinirati s sluzbo... Hihi prezivela, jupi.

Glede poroke tam... Sva oba zelo zelo navdusena. Claire je zakoooon! Prijazna, fajn, nezakomplicirana...ravno tako kot Tasos in tudi Fotograf Lefteris.... Več >>

Poroka v Grčiji, Santoriniju

Živijo Mirela,

Najino izkušnjo bi z veseljem delila in priporočila tudi ostalim, ki jih zanima poroka v Grčiji. 

Poleg poroke kot take, ki je bila pravljična in izredno lepo pripravljena na plaži kjer sva se zaobljubila en drugemu sva se v hotelu počutila fantastično. Hotel čigar sta lastnika grški par in sta zelo gostoljubna, topla, srčna in predvsem prijazna gostitelja se... Več >>

Poroka v Grčiji, na Lefkasu

Draga Mirela.

Bilo je prekrasno. Vse super organizirano, od prevoza, dekoracije poročne lokacije, fotografiranja in same večerje.

Za naju bo to nepozaben spomin!

Hvala še enkrat za ves trud in organizacijo vsega.

Lep pozdrav,

Nina in Dorjan

Več >>
Poroka v Grčiji, na Lefkasu

Draga Mirela,

težko je opisati zelo lepo doživetje poroke na Lefkasu in poročnega potovanja le z nekaj besedami.

Na kratko, Agios Nikitas mesto, kjer sva imela rezerviran hotel je prekrasen. Manjša zelo lepa plaža, obdan z zelenjem, s hoteli, urejenimi hiškami grškega stila in tavernami z zelo okusno hrano (cene so dostopne).

Hotel Agios... Več >>

Poroka v Grčiji, na Lefkasu

Draga Mirela,

hvala vam za organizacijo najine sanjske poroke. Lepše si nisva mogla zamisliti in vredno je bilo vsakega truda :).

Vse pohvale vam, Clair in Maxeen. Lefkas je super, raziskala sva cel otok in ljudje so tako prijazni. Morje je zelo čisto in hrana odlična. 

Hvala še enkrat! :)

Pozdrav od mladoporočencev, 

Več >>

Poroka v Grčiji, na Lefkasu

Pozdravljena,


Res sva se imela čudovito. Bila je ena čudovita poroka. Vsi so bili zelo prijazni in ustrežljivi. Poroka je bila tako kot sva si želela da bi bila. Ja res sva zelo navdušena. Danes mi je poslala fotografije in so res čudovite. Pošiljam ti nekaj fotografij:)
Res hvala za vse.

Lp,

Jerneja in Alen

Več >>
Poroka na Lefkasu, Grčija

Valentina pozdravljena, 

malce pozno, a kljub temu se nama je uspelo javiti ... ;) 

Sporočava, da imava sedaj vse urejeno kar se tiče pravnih stvari (sicer že nekaj časa), tako da je sedaj vse rešeno.

Prav tako sva prejela fotografije že nekaj časa nazaj, pa sva šele teden nazaj jih uspela razviti in dati v album, saj... Več >>

Poroka na Santoriniju, Grčija

Draga Mirela,


Hvala na svemu bilo je predivno ❤️

Ljubica i Perica

Več >>
Poroka na Lefkasu, Grčija

Draga Mirela,

hvala puno na brzoj organizaciji za nase (last minute) vjencanje! Bilo je stvarno predivno, tocno onako kako smo zamisljali. Vjencanje iz snova! Oduševljeni smo!

Saljemo puno pozdrava iz Lefkade! 🙂

Željka i Srđan


Več >>
Poroka na Lefkasu, Grčija

Draga Mirela.

“Naše vjenčanje u Grčkoj bilo je baš kako smo zamislili, opušteno, intimno i romantično. Mirela i Claire potrudile su se da svi detalji budu kako smo zamislili i mi nismo imali nikakve brige osim spakirati kofere i krenuti na put. Htjeli smo stvoriti uspomene o kojima ćemo moći pričati cijeli život, a tu su i prekrasne slike. Hvala na... Več >>