Sejšeli

Sejšele sestavlja 115 otokov na zahodnem delu Indijskega oceana. Glavni otok Sejšelov je otok Mahe, kjer je tudi letališče, okoli glavnega otoka pa ležijo preostali granitni otočki. Navdušila vas bo narava otoka, lepe bele peščene plaže in mešanica kultur prebivalstva, ki vsak zase prispevajo k posebnim čarom otoka.

Sejšeli

Kdaj odpotovati?

Na Sejšele je primerno potovati celo leto. V ciklonskem obdobju od decembra do februarja lahko pade več dežja kot v preostalih mesecih. Najdražji termini potovanja so čez Novo leto, malo dražji od preostalih mesecov sta tudi julij in avgust zaradi dražjih letalskih vozovnic.

Zelo priporočljiv termin potovanja je začetek decembra, saj termin spada v nižjo sezono potovanja zaradi termina potovanja preko Novega leta.
Krasno obdobje potovanja je od marca do maja, saj je na Sejšelih konec deževnega obdobja, cene paketov so še vedno nižje in s tem tudi pospešite vroče poletne dni, ki jih že komaj pričakujete v času zime.

Temperature

Na Sejšelih je toplo celo leto kjer temperature ne bodo narasle zelo visoko ali nizko padle. Najnižje temperature so do 24 °C in najvišje 32 °C. Malo hladneje je v mesecih od novembra do marca, ko zapiha severozahodni veter.

Morje je v večini mirno, vreme toplo in ozračje vlažno z vetrom od 15 – 20 km/h.

Večja količina dežja je v času ciklonov v mesecih od decembra do februarja s povprečjem 18 dni v decembru, 17 dni v januarju in 11 dni v februarju. V teh mesecih je tud bolj oblačno z manj sonca.
Najbolj vroče je od decembra do aprila z vlažnostjo do 80%. Od maja do oktobra je bolj suho ozračje, več sončnih dni, še posebej na jugovzhodu Sejšelov.

Zanimivosti Sejšelov

Za vas smo izbrali to 10 stvari, ki jih morate obiskati.

1. Nekaj najlepših plaž
Sejšeli so znani po sanjskih plažah in znamenitih

Na La Digue otoku je ena najbolj Anse Source d’Argent, ki jo želijo vsi obiskati, le redki pa otok raziščejo in se sprehodijo ob obali do plaže Anse Bonnet Carré's. Znana je po belem peščenem pesku z manj skalimi. Dostop do plaže je možen le peš.
Na vzhodnem delu otoka La Digue je plaža Anse Cocos je krasen zaliv.Plaža je tudi primerna za kopanje.

Na Praslin otoku priporočamo obisk plaže Anse Boudin, blizu ceste, ki vodi do Anse Lazio. Dolga ozka plaža z mehko belo mivko. Plaža je primerna za kopanje in potapljanje.

Na Mahe otoku Anse à la Mouche, ki je jugozahodnem delu otoka. Primerna je za kopanje in potapljanje.

Anse Aux Pins and Turtle Bay leži tudi na jugozadnem delu otoka Mahe ob cesti. Zaradi nizke vode je primerna za dolge sprehode, kjer boste ob skalah našli vse vrste morskega življenja. Tukaj ribiči lovijo hobotnice.
Anse Aux Pins and Turtle Bay leži tudi na jugozadnem delu otoka Mahe ob cesti. 

2. Kreolfleurage parfumerija
Edina parfumerija Indijskega ocena, ko jo vodi Dagmar Ehlert. Njegovi začetki vodijo od leta 1.988. Osnova je eterično olje iz regije in tudi preostalih delov sveta. Laboratorij se nahaja na severovzhodnem delu otoka Mahe in je postal prava turistična atrakcija.

3. Kreolski inštitut
V kreolskem inštitutu boste občutili pravo kreolsko kulturo, katerega oblikovalec je bil nemški arhitekt. Zgrajena je v francoskem stilu.

4. Ljubitelji umetnosti
Na glavnem otoku imate kar nekaj galerih neverjetnih umetnikov. Ena izmed njih je Andrew Gee Artist & Designer, ki je galerija na prostem. Neverjetne barve slik na svili in tekstilu ter ročno izdelane kartice.

5. Hindujski tempelj - Arul Mihu Navasakthi Vinayagar
Je edini hindujski tempelj na Sejšelih, zgrajen leta 1.922. Imenovan je po Lord Vinayaga, hindujskemu bogu varnosti.

6. Naravni dragulj Aride Island
Lepota indijskega oceana, ki spada tudi pod najbolj pomembne naravne rezervate. Je dom milijonom prelepih ptic.

7. Kam na dober obrok in prijetno vzdušje
Ko vam bo zadišala pica in boste na glavnem otoku Mahe, se ustavite v piceriji Baobab Pizzeria Restaurant na Beau Vallon plaži. Poleg pice ponujajo tudi lokalne jedi in ribje jedi.
Zraven pa boste lahko tudi zaplavali na eni najlepših plaž na Sejšelih.
Na Beau Vallon boste našli tudi restavracijo Boat House, ki jo priporočamo za izbor večerje z 20-imi ponudbami creolskih jedi. 
Na La Digue otoku imate restavracijo Combova, ki je restavracija na terasi zraven bazena. Zelo lepo razsvetljen odprt prostor kjer imajo le ponudbo hrane iz menija.
Na Praslinu se ustavite v Hibiscus restavraciji ali Feuille d'Or.

8. Najboljše lokacije za potapljanje
Najboljši meseci za potapljanje so meseci od marca do maja in od oktobra do novembra.
Obiščite Brissare Rocks, ki je ena najbolj popularnih. Fishermen's Cove Reef za bolj izkušene potapljače. Shark Bank zelo popularen, globina morja od 19m do 45m.

Coco otoček med Félicité in Sister otokoma je ena najboljših lokacij za potapljanje.
Thérèse otok, ki je blizu otoka Mahe, govori zgodbo o skritih zakladih piratov.

9. Ljubitelji pohodništva
Narava je tisto česar na Sejšelih ne manjka, tako je tudi veliko poti, ki jih bodo ljuitelji pohodništva z veseljem prehodili.
Nekaj naštetih spodaj:
Ena lažjih je kamnita severovzhodni del otoka Mahe, kjer vas bo pot vodila do Anse Major plaže.
Cassedent je dolga pot, kjer se boste vzpenjali in spuščali me borovci in palmami, kjer boste na koncu poti našli slap.
Poleg so še Copolia, Dans Gallas, Glacis La Reserve, Glacis Noire...

10. Nightlife na Sejšelih
Na Sejšelih ne boste našli veliko izbiro nočnih klubov. Nekaj spodaj naštetih, kjer boste lahko zaplesali ob dobri glasbi in pijači.

La Faya Bar in Tequila Boom Discotheque sta na Mahe otoku, ki se odpre v sredo. Mešana glasba trenutnih hitov po celem svetu izpod rok lokalnega DJ-a.
Barrel Night Club v mestu Victoria na otoku Mahe, kjer se vrti hip hop, reggea in zadnji hiti.

Ali na Praslinu The Jungle, ki je tretiran kot najboljši klub na Sejšelih.

Poročni paketi
Preberite zgodbe naših strank
Počitnice na Sejšelih

Iskala sva novo destinacijo za počitek, ki bi naju prevzela s svojo lepoto narave,eksotiko, gostoljubnostjo domačinov, raznoliko kulturo in dobro hrano.

Po nasvetih osebja agencije Divine Travel sva Sejšele doživela nekoliko drugače, na jadranju s katamaranom. Poleg glavnega otoka Mahe sva obiskala rajske plaže otoka Praslin, La Digue, Cousine…
Zagotovo je bila to prava odločitev in dogodivščina, saj sva vsako... Več >>

Poroka na Sejšelih

Draga Mirela,
samo, da ti javiva, da je bilo vse popolno...polni smo vtisov in navdušeni nad vsem. Bila je prelepa poroka. Hvala za vse.
Par slikic, da vidiš kako lepo sva se imela.

Maja in Ante

 

Več >>
Poroka na Sejšelih

Zdravo Mirela.

Včeraj sva prispela domov polna vtisov. Vse je bilo odlično! Za nama je prekrasen teden na Sejšelih in nepozabna poroka.

Paradise Sun hotel je odličen z vrhunskim in zelo ljubeznivim osebjem. Pohvale tudi vaši lokalni agenciji, saj so zelo profesionalni in ustrežljivi.

Še enkrat najlepša hvala za vse!

Lep pozdrav,

Jelena &... Več >>

Poroka na Sejšelih

Pozdravljena Mirela,
oglašam se nekoliko zapoznelo, in vendar, z radostjo v srcu. Čuteče bitjece v meni pridno raste in moje slabosti so iz dneva v dan milejše. Tisti teden na Sejšeli sem imela zlato srečo, da mi ni delalo slabo niti en dan. Ne vem, katere karte je vesolje izbralo, da je bilo moje počutje tako dobro. :)

Ob tej priliki bi... Več >>

Poroka na Sejšelih

Pozdravljena Mirela, 

končno ti posljem obljubljene fotografije.
Bilo je odlično in nepozabno. Vse tako kot sva si zamislila in še boljše.
Priporočam Vas lahko vsem parom, kateri si želijo takšne vrste poroke.

prilagam profi fotke, ene še pošljem na v drugem mailu, ker ni slo vse naložiti.

lahko jih tudi objavite,

LP; Maja Bauman Novak

Več >>
Poroka na Sejšelih

Mirela živjo!

Rada bi se vam zahvalila za popolno organizacijo najinega potovanja na Sejšele in sanjske poroke.
Midva sva zeloooo zadovoljna z vsem. S hotelom, prevozom, osebjem v hotelu, s sobo, organizacijo poroke, fotografom Pierom Perrinom (ki ga priporočava vsem saj so slike prekrasne in tudi video posnetek). Niti ene pripombe nimava, saj je od odhoda na pot pa do... Več >>

Poroka na Sejšelih

Mirela

Res je minilo že kar nekaj časa odkar smo se vsi skupaj vrnili iz prečudovitega potovanja.

Ampak naši spomini so se tako živi, da se z lahkoto v misli vrnemo in ponovno začutimo vse te občutke in vidimo vso to lepoto, ki smo jo doživeli na potovanju, katerega si nam organizirala TI.

Zato še enkrat iz srca hvala.

Z vami smo potovali prvic... Več >>

Poroka na Sejšelih

Valentina,

Težko je najti besede s katerimi bi lahko opisala doživetje, ki jo je prinesla poroka na Sejšelih. Iskrena hvala, draga Valentina, iskrena hvala Divine travel, da sva lahko z možem doživela neprecenljivo lepoto in moč narave, ki jo ponujajo Sejšeli, tam nekje sredi Indijskega ocena.

Ko se prvič podajaš na tako dolgo pot, poleg tega... Več >>

Poroka na Sejšelih

Zivjo Valentina,

evo sva prispela nazaj. 😃 Na kratko.. hotel je bil super, vsi prijazni, ustrezljivi. Prav tako hrana. Imajo tematske vecere tako da ni bilo konstantno isto. Plaza pred hotelom lepa problem je v temu da se ne da tu kopati vsaj mi2 se nisva kopala ker je sama trava v vodi edino to nama ni bilo vsec.

Drugace... Več >>

Poroka na Sejšelih

Draga Valentina,

Ovim e-mailom htjeli bih vam izraziti zadovoljstvo i pohvalu na organizaciji našeg putovanja i civilnog vjenjcanja na Sejselima.

Sve je prošlo u najboljem redu, od leta, transfera, boravka u hotelu do vjenjcanja. Vaša partnerska agencija 7South također kvalitetno i pravovremeno odrađuje svoje obaveze, tako da pohvala i njima.

Definitivno, ukoliko bude interesenata, preporučiti ćemo vas našim poznanicima... Več >>

Poroka na Sejšelih

Draga Valentina!

Upam, da boste s svojim delom osrečili še veliko parov! <3 

Bilo je kot v filmu … Morda se sliši klišejsko, vendar kako bi lahko z drugimi besedami opisala nekaj tako lepega, nekaj tako osebnega … najin dan na majhnem tropskem otočku sredi oceana?

Čas teče počasneje. Skušam si zapomniti vsak najmanjši detajl. Prelepo je. Čudo, morda... Več >>

Poroka na Sejšelih

Pozdravljeni!

Končno se vam javljam, malo z zamudo, ampak s samimi čudovitimi vtisi...

Bilo je sanjsko, noro, nepozabno... Še boljše, kot sva si sploh lahko predstavljala. Hvala za vso pomoč!

Vse je bilo super-hotel, prijazno osebje, poroka, fotograf, ogranizacija...sami Sejšeli pa itak raj na Zemlji. 🐠🏝

Zagotovo se še vrneva!

Hvala vnaprej in lepo poletje vam želiva!

... Več >>

Poroka na Sejšelih

Pozdravljena,
najin dan je bil nepozaben, spontan, brez stresa in skrbi. Samemu dogajanju sva se popolnoma prepustila, brez kompliciranja ter uživala v trenutku. Sejšeli so pravi raj na zemlji kjer smo resnično uživali na prelepih peščenih plažah. Sicer se organizatorka poroke ni ravno najbolj izkazala, saj nismo imeli niti sestanka, poročni šopek sem izbrala kar preko telefona... Pohvaliti pa morava... Več >>

Poroka na Sejšelih

Draga Valentina,
javljamo vam se nakon što su nam se dojmovi s putovanja na Sejšele slegli.
Sve je prošlo u najboljem redu, onako kako smo planirali. Constance Ephelia resort je stvarno prekrasan!
Organizacija vjenčanja u resortu, sam obred i prijava u Hrvatskoj su također prošli dobro te vam se ovom prilikom zahvaljujemo na trudu i profesionalnosti oko cijele organizacije... Več >>

Poroka na Sejšelih

Sejšeli,

Bilo je pravljično, hvala vam za krasno doživetje.

 

Monika in Milan


Več >>
Poroka na Sejšelih

Draga Valentina,

ispričavamo se da tek sada šaljemo, ali kako kažu nikadaa nije kasno..

Evo htijeli bi Vam se zahvaliti na svemu, vjenčanje i putovanje je bilo kao iz snova, sve je prošlo savršeno.

Bilo je točno kako smo očekivali.

Veliko hvala na svemu još jednom drago nam je da ste nam organizirali ovo putovanje 

Adriana & Arian Cukarić

Več >>
Poroka na Sejšelih

Draga Mirela.

Mi smo oduševljeni. Hvala puno na svemu 💖💖💖!

Armela i Edis

Več >>
Poroka na Sejšelih

Draga Mirela,

evo javljamo se, da smo se preksinoć sretno vratili u Zagreb :). Jučer smo se cijeli dan odmarali. 
Hvala vam na svemu, bilo je predivno! Stvarno smo uživali, i hvala vama na super organizaciji ❤️❤️❤️. 
Sigurna sam, da ce biti prilike za neko novo putovanje :).

U nastavku šaljem par slika.

Lara i Luka

Več >>
Poroka na Sejšelih

Pozdrav Valentina,

Nisam se stigla ranije javiti, hvala na čestitkama .😊

Hvala Vam i na cijeloj organizaciji putovanja, sve je bilo odlično!😍

Lijep pozdrav,

Ivana i Tino

 Več >>
Poroka na Sejšelih

Pozdravljena Valentina, 

na Sejšelih, na otoku Praslin, smo preživeli nepozabno poroko in oddih. Vse je preseglo naša pričakovanja – organizacija poroke in potovanja, prijaznost osebja, urejenost hotela, izjemna kulinarika, čista plaža, toplo morje, ugodno vreme. Res je bilo izjemno, sanjsko, zelo smo uživali.

Priporočamo vsem, ki se odločajo za poroko v eksotičnih krajih.

Pohvale vam in vaši... Več >>

Poroka na Sejšelih

Valentina, živjo! ☺

Evo, končno ti pišem tole, je blo kar pestro po povratku domov. Sejšeli so čudoviti! Midva sva jih imela priložnost spoznat tudi na malce drugačen način-preko najlepše poroke na plaži. Če bi se še kdaj odločala, kako se poročit, bi izbrala enako. Poročni dan brez stresa, vse “na izi”, brez komplikacij in obveznosti. Zaposleni pri agenciji vaši... Več >>

Poroka na Sejšelih

Draga Valentina,

Od srca Vam zahvaljujemo na nezaboravnom tjednu provedenom u raju. Hvala na besprijekornoj organizaciji naseg vjencanja iz snova u Hilton Labriz Hotelu na Silhouette otoku koje je uz vasu pomoc bilo nesto najljepse sto nam se do sada dogodilo u zivotu. Odusevljeni smo Vasom profesionalnoscu, toplinom, spremnoscu da svaki put odgovorite na brojne telefonske pozive koje smo vam... Več >>

Poroka na Sejšelih

Pozdravljena,
najprej hvala za cestitke!

Sem razmisljala o tem, da se vam javim ampak sem res takoj bila zasedena s sluzbo.. 

Torej kar se tice hotela, je bilo res vse super..osebje zeeelo  prijazno, hrana okusna veliko izbire , sobe prav tako lepe in ciste.. Vsakic ko smo meli kaksen manjsi problem, vse se je takoj resilo..

Poroka je bila prav tako carobna... Več >>

Poroka na Sejšelih

Draga Mirela,

Javljam da smo se sretno vratili sa našeg putovanja i da je bilo odlično! Sve je prošlo savršeno osim sto imamo jedan problem i molim vas za pomoć.

Još uvijek nismo dobili naše slike sa vjenčanja, na sami dan vjenčanja došao je drugi fotograf a ne Michel Toule kako je bilo navedeno, ali je bilo prekasno da reagiram i... Več >>

Poroka na Sejšelih

Zdravo Mirela,

evo, mi smo nazaj. Najlepša hvala vam za vso pomoč in organizacijo, vse je potekalo po načrtu in brez problemov, tako poroka kot tudi preostanek potovanja. V priponki vam pošiljam še par slikic.

Hvala in lp,

Nataša in Aljoša


Več >>
Poroka na Sejšelih

Pozdravljeni! 

Se opravičujem za pozni odgovor, se še vedno preveč dogaja. 😊 

Hvala za čestitke! Sva več kot zadovoljna! 

Otok je res sanjski! Pravi Sejšeli! 😊 

Hotel je bil super! Sploh ni tako hudo, da bi res že rabil obnovo. Zelo lepo skrbijo za vse, so... Več >>